Psychologische hulp
Welkom bij Flore Praktijk. Ik bied psychologische behandeling voor uiteenlopende klachten zoals, faalangst/perfectionisme, angst- en stemmingsklachten, concentratieproblemen, hoog-sensitiviteit en sensitiviteit voor prikkels, negatief zelfbeeld, trauma-gerelateerde klachten, stress-klachten en burn-out klachten. Tot slot bied ik diagnostiek naar ADHD en Autisme in combinatie met psycho-educatie.
Als gezondheidszorgpsycholoog werk ik volgens de richtlijnen van de beroepsgroep en maak ik gebruik van reguliere evidence-based behandelmethoden, zoals schematherapie, oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, Internal Family Systems (IFS)-therapie en traumaverwerkende schrijftherapie. Daarnaast werk ik lichaamsgericht en pas ik opstellingenwerk en innerlijk kind-werk toe.
Ik heb uitgebreide ervaring opgedaan in het werken met kinderen, adolescenten, gezinnen en (jong)volwassenen. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP).
De onderstaande filmpjes geven een indruk van mijn visie op heling en uitgangspunten van therapie:
Polyvagaal theorie en nervous system
Neuroplasticiteit:
Voelen i.p.v. praten over voelen:
Voelen i.p.v. praten over voelen:
Internal Family Systems

Doelgroep
Momenteel werk ik met de doelgroep 18+ en heb ik veel ervaring met werken met jongvolwassenen. Naast jongvolwassene ben je als volwassene uiteraard ook welkom bij mijn praktijk.
Mijn basis in de Jeugd GGZ beweegt mij ertoe om hechting- en traumasensitief te werken. Als je (jong)volwassen bent is het juist ook belangrijk om aandacht te besteden aan jouw systeem, waar je vandaan komt, wat jou vormt en heeft gevormd, je cultuur, opvoeding en omgeving.
Hulp zoeken en werkwijze
Redenen van aanmelding kunnen zeer uiteenlopend zijn. Wat de redenen vaak verbind is een gevoel van onrust of machteloosheid over jezelf of over hoe dingen gaan in je leven. Wellicht heb je ook de behoefte om je rustiger, vrijer of meer vertrouwen te voelen in jezelf. Angsten, traumatische ervaringen of de aanwezigheid van belemmerende patronen kunnen een reden zijn dat je bovenstaande ervaart. Ik hecht veel waarde aan een transparante samenwerking, dat je je gezien en gehoord voelt. Van belang is tevens dat we samen helder hebben wat voor traject je in gaat en waar je naartoe wilt in de relatie met jezelf en jouw leven.
Via het contactformulier kun je je aanmelden, waarna ik contact met je opneem voor een telefonische pre-intake. Tijdens deze pre intake maken we kennis en bespreken we of mijn aanbod passend is bij jouw hulpvraag. Wanneer dit het geval is plannen we een intake in. Na de intake volgt, wanneer geïndiceerd, een afspraak voor verdere diagnostiek en anders volgt het adviesgesprek, waarin we het behandelplan bespreken en doelen opstellen voor de behandeling. Er wordt enkel behandeld in de basis-ggz, wat betekent dat de behandelingen doorgaans bestaan uit 10-12 sessies. Op de helft van deze sessies plannen we een evaluatiemoment in, waarbij we samen kijken naar de voortgang, aan de hand van de gestelde doelen uit het behandelplan. Waar nodig passen we het behandelplan aan. De laatste twee sessies zijn gericht op de tools uit de therapie toepassen bij eventuele terugval en in de laatste sessie zal de eindevaluatie plaatsvinden.
Belangrijk: Omdat mijn hulpverlening plaatsvindt vanuit de BGGZ betekent dit, wanneer er sprake is van spoed/crisis, dat je contact op dient te nemen met jouw huisarts, deze kan eventueel doorverwijzen naar de crisisdienst bij jou in de regio. Eventuele waarneming tijdens vakanties en/of afwezigheid is mogelijk en wordt tijdens de behandeling overlegd.